EN

Biztosíték

Főoldal>Iparágak, amelyeket kiszolgálunk>Biztosíték

LV megszakítók


Több mint 80 olyan nemzet alkotja a Nemzetközi Elektrotechnikai Bizottságot (IEC), amelyek együttműködnek az elektromos ellátás és a harmonizáció világszabványainak kidolgozásában. A legtöbb részt vevő ország azonban már rendelkezik saját nemzeti szabványokkal, amelyek eltérhetnek az IEC szabványok elemeitől.

A Quality Defendernél elsősorban az európai szabványokat (EN) és a brit szabványokat (BS) alkalmazzuk az alacsony feszültségű megszakítók tesztelésekor. E szabványok közé tartozik a BS EN 61439-3-2012(2015): Kisfeszültségű kapcsoló- és vezérlőberendezés-egységek; BS EN 60898-1-2019: Elektromos tartozékok. Megszakítók túláramvédelemhez háztartási és hasonló berendezésekhez. 1. rész: Megszakítók váltakozó áramú működéshez; BS EN 61008: Maradékáram-megszakítók beépített túláramvédelem nélkül háztartási és hasonló használatra (RCCB-k) és BS EN 61009: Maradékáram-megszakítók beépített túláramvédelemmel háztartási és hasonló használatra (RCBO-k)


图片 1

图片 2


A kisfeszültségű megszakítókra vonatkozó általános ellenőrzési eljárásunk az alábbi pontokból áll.

Ugyanakkor nyitottak vagyunk a testreszabott tesztelési követelményekre.


Ellenőrző lista
ELLENŐRZŐ LISTA LEÍRÁSA
Mennyiségi ellenőrzés- A QTY-t a PO szerint kell ellenőrizni.
Csomagolás minősége- Ellenőrizze a dobozok szilárdságát. Ügyeljen arra, hogy ne veszítsen felesleges helyet.
Műalkotások és címkék- A címkéknek, leírásoknak és vonalrajzoknak meg kell egyeznie a tényleges termékekkel
Használati útmutató- Ellenőrizze, hogy nincs-e hiba a használati útmutatóban/bekötési rajzon.
A jelölés letörölhetetlensége- A termékeken lévő összes jelölésnek helyesnek, tartósnak és olvashatónak kell lennie, és nem helyezhető csavarokra, eltávolítható alátétekre vagy más könnyen eltávolítható alkatrészekre, vagy külön értékesítésre szánt alkatrészekre.
SN /PO szám- Az SN/PO számokat ki kell nyomtatni a termékek hátoldalán
A termék felületének és szerkezetének szemrevételezése- A termék felületének simanak kell lennie, nyilvánvaló karcolásoktól, rozsdától vagy bármilyen sérüléstől mentes
- Belső részek, éles szélek, repedések/törések, rozsda és sorja nem megengedettek.
A CE és a WEEE szimbólum megfelelősége
táblázat
A minimális méret az X átló 5.00 mm. Ideális esetben ezt a jelölést a műanyagba kell önteni, ha az előlapok hátoldalán található megfelelő hely.
Anyag, szín és kidolgozás konzisztenciája- Ellenőrizze, hogy a termékekhez használt anyagoknak meg kell felelniük a specifikációnak
- Gondosan ellenőrizze a tok színét és kivitelét, és győződjön meg arról, hogy konzisztensek és jól illeszkednek-e a referenciamintákhoz.
- A felületen szennyeződés vagy penésznyomok nem megengedettek.
Tamponnyomás vagy lézermarattás minősége- A terméken lévő tamponnyomásnak vagy lézermaratásának tisztának, átlátszónak és tartósnak kell lennie.
Méretek és súly ellenőrzése- Mérje meg a termék magasságát, szélességét, mélységét, a din-rail kapcsok közötti távolságot, a repülõ vezetékek hosszát és a súlyt a követelményeknek megfelelõen.
Mechanikai jelzőfény- Ha külön mechanikus jelzőt használnak a főérintkezők helyzetének jelzésére, akkor ennek piros színt kell mutatnia a zárt állásnál (ON) és zöld színben a nyitott állásnál (OFF), a jelző BE/KI kapcsolását igényli. hogy sima legyen.
Csavarok, áramvezető alkatrészek és csatlakozások megbízhatósága- A csavarokat manuálisan legalább ötször meg kell húzni és meg kell lazítani a csavarok szigetelőanyag-menettel való illeszkedésének ellenőrzéséhez. A vizsgálat során a csavarkötés nem lazulhat meg, és nem lehetnek olyan sérülések, mint például a csavarok törése vagy a fejrések, menetek sérülése, amely akadályozza a megszakító további használatát. Nyomaték 2.5 Nm 1 percig.
A külső vezetők kivezetéseinek megbízhatósága- A kivezetéseket úgy kell megtervezni, hogy a vezetékeket megbízhatóan rögzítsék. A kivezetéseknek lehetővé kell tenniük névleges keresztmetszetű rézvezetékek csatlakoztatását.
Terminál elrendezés- A termékeknek megfelelő terminálelrendezéssel kell rendelkezniük, és mindegyiket egyértelműen meg kell jelölni  
A kapcsoló működésének ellenőrzése- A kapcsoló kézi működtetésével (MIN 20-szor) ellenőrizze, hogy a kapcsoló zavartalanul működik-e. A kapcsolók nem ragadhatnak vagy szorulhatnak be.
Teszt gomb (RCCB/RCBO)- Nyomja meg a teszt gombot, amikor a termék betöltött, a fő érintkezőnek nyitva kell lennie.  
Időáram-karakterisztikáteszt – első rész (MCB/RCBO)- 1.13 In-nek megfelelő áramot vezetnek át a hagyományos időn keresztül az összes póluson, hidegtől kezdve. A megszakító nem kapcsol ki 1 órán belül, az áramerősség ezután 5 másodpercen belül folyamatosan növekszik, 1.45 In-re, a megszakítónak 1 órán belül ki kell oldania.
Időáram-karakterisztikáteszt – Második rész (MCB/RCBO)- 2.55 In áram halad át minden póluson, hidegtől kezdve, a nyitási idő nem lehet kevesebb 1 s-nál és nem lehet több 60 s-nál 32 A-ig terjedő névleges áram esetén;  120 s 32A-nél nagyobb névleges áram esetén.
Azonnali kioldási teszt (MCB/RCBO)- A B típusú megszakítón 3In kerül alkalmazásra, a nyitási idő nem lehet kevesebb 0.1 s-nál és legfeljebb 45 s 32A-ig, 90 s 32A felett. 5In alkalmazása esetén a megszakítónak 0.1 másodpercnél rövidebb időn belül ki kell kapcsolnia.
- A C típusú megszakítón 5In kerül alkalmazásra, a nyitási idő nem lehet kevesebb 0.1 s-nál és legfeljebb 15 s 32A-ig, 30 s 32A felett. 10In alkalmazása esetén a megszakítónak 0.1 másodpercnél rövidebb időn belül ki kell kapcsolnia.
- A D típusú megszakítón 10 In kerül alkalmazásra, a nyitási idő nem lehet kevesebb 0.1 s-nál és legfeljebb 4 s 32A-ig, 8s 32A felett. 20In alkalmazása esetén a megszakítónak 0.1 másodpercnél rövidebb időn belül ki kell kapcsolnia.
Maradékáram működési teszt- típusú AC (RCCB/RCBO)- Az AC RCCB/RCBO típusú AC RCCB/RCBO esetén a maradék áram folyamatosan növekszik, 0,2 I△n-nél nem nagyobb értéktől kezdve, 30 s alatt próbálva elérni az I△n értéket, a kioldási áramot mért érték nem lehet nagyobb, mint a névleges maradékáram.
Maradék pulzáló egyenáram – A típusú (RCCB/RCBO)- A típusú RCCB/RCBO esetében: A helyes működés ellenőrzése a maradék pulzáló egyenáram folyamatos emelkedése esetén- Lásd a 9.9.31. mellékletet
Típusteszt a teljesítményhez (leválasztó)- Leválasztóhoz: Az általános teljesítmény és jellemzők, működési teljesítmény, rövidzárlati teljesítmény, feltételes rövidzárlati áram, túlterhelési teljesítmény ellenőrzése.
Hőállóság- A kapcsolóberendezést 1 órán át fűtőszekrényben tartják (100±2) °C hőmérsékleten, a vizsgálat után a feszültség alatti részhez nem lehet hozzáférni, a jelölésnek továbbra is olvashatónak kell lennie. A tok elszíneződése, hólyagosodása vagy elmozdulása figyelmen kívül hagyható.
Rendellenes hővel és tűzzel szembeni ellenállás- Szigetelőanyagból készült kapcsolóberendezések külső részeihez, amelyek az áramvezető részek és a védőáramkör részei helyben tartásához szükségesek, (960±15)°C hőmérsékleten végzett vizsgálattal.
Rozsdásodás elleni ellenállás- A csavarokat a vizsgálat előtt zsírtalanítjuk, majd az alkatrészeket 10 percre 10%-os ammónium-klorid vizes oldatába merítjük (20±5)°C hőmérsékleten, majd cseppeket rázza meg, mielőtt nedvességgel telített levegőbe tesszük 20±5)°C, szárítva 10 percig fűtőszekrényben (100±5)°C-on, a felületen nem lehet rozsda jele.    
EMC tesztelés- Annak ellenőrzésére, hogy a kapcsolóberendezés megfelel-e az EMC-követelménynek. zavartűrés: elektronikus áramkört nem tartalmazó kapcsolóberendezések
Mechanikus kapcsoló Életvizsgálat- Ha az idő engedi és a felszerelés rendelkezésre áll, a gyárban be-kikapcsolású mechanikai életciklus-tesztet kell végezni.
High-pot teszt- High-pot 2.0 KV teszt
Din-sínes szerelési teszt- Din-sínre szerelve a kapcsolóberendezésre kifejtett erő, lefelé függőlegesen 50 N 1 percig, függőlegesen felfelé 50 N 1 percig, sérülésmentes


áramkör
Ipari
RCD
Időzítő
Kapcsolatfelvétel