EN

Adathálózati termékek

Főoldal>Iparágak, amelyeket kiszolgálunk>Adathálózati termékek

Adatok és hálózat


Ami az adathálózati termékeket illeti, különféle típusú tesztelők állnak rendelkezésre a különböző típusú technológiákhoz, és különböző tesztek is elháríthatják a különböző problémákat. A Quality Defender vizsgálati megoldásokat kínál az RJ45 Ethernet kábelekre, patch panelekre és szerverszekrényekre, amelyek nyugalmat biztosítanak, ha nem biztos abban, hogy a raktárba szállítandó termékek milyen minőségi állapotúak.  

Helyszíni ellenőrzéseket kínálunk az alábbi tesztekkel, feltéve, hogy szállítója megfelelő és jól kalibrált tesztelőkkel rendelkezik a legfontosabb minőségi pontok teszteléséhez:
   
Pinout/folytonosság: A folytonosság vagy az ellenállás folytonosságának vizsgálata a zárt áramkörben folyó folyamatos áramútra vonatkozik. A folytonossági teszter azt is lehetővé teszi, hogy tesztelje, hogy két pont között áramolhat-e elektromos áram.

Ellenállás teszter: Ez a vezető ellenállásának mérése az elektronárammal, amelyet ohmban mérnek. Ellenállás esetén az áramkapacitás csökken a vezeték hosszának növekedésével. Ez azt jelenti, hogy minél hosszabb a kábel, annál kisebb az áramkapacitása. A legtöbb professzionális tesztelő képes ohm mérésére és ellenállás leolvasására.

Beillesztés veszteség: Ezt más néven teljesítményvesztésnek nevezik a visszatérő jelben, amikor egy eszközt behelyeznek egy optikai szálba. Ha az átvitt jelet a kapcsolati komponensek visszaverik, ez beillesztési veszteséget okoz.

KÖVETKEZŐ: Ez a mozaikszó a "közeli végű áthallás" rövidítése, amely a kábelen belüli két vezeték közötti meghibásodás vagy interferencia. Ez akkor fordulhat elő, ha a sodrott érpárban lévő vezetékek kereszteződnek. A zavar az egy csavart érpár által okozott interferencia mérése, amikor a vezetékes érpárok kereszteződnek. A NEXT tesztelése bonyolult lehet, ha a kábelen belül egyes párok áthaladnak, mások pedig meghiúsulnak, ezért minden vezetéket külön kell tesztelni.

PS KÖVETKEZŐ: "A teljesítmény-összeg közelvégi áthallás a NEXT mérése és kiterjesztése, mivel a négyeres, csavart érpárú kábel végein érvényes.

ACR-F: „A csillapítás és az áthallás aránya – távoli vége” Biztosítja, hogy a sodrott érpárú kábel jelet kapjon a kábel vevő végén, így biztosítva, hogy más kábelpárok ne okozzanak interferenciát. Az ACR-F-et hálózati tesztelők mérik decibelben. A hálózati tesztelő ki tudja számítani a sodrott érpár kapcsolatának egyik végébe továbbított jel teljesítményét.

PS ACR-F: "Power Sum Attenuation-to-Crosstalk-Far End": A különbség a PSNEXT és a kábel legtávolabbi végén lévő csillapítás között. A PS ACR-F egy egyedi ACR-F pár teljesítményösszegét számítja ki.

ACR-N: "Csillapítás az áthallásig -Near End": Ez a mérés jelzi, hogy a jelátvitel mikor erősebb, mint a kábel végén lévő áthallás okozta interferencia.

PS ACR-N: Ez a Power Sum Attenuation-to Crosstalk-Near End rövidítése, és azt a teljesítményösszeget írja le, amely a csillapítás négy vezetéken belüli felhalmozódása.

Visszatérési veszteség: Ez akkor fordul elő, ha egy kábel kis belső jeleltömődést okoz a visszaverődések miatt, amelyek visszakerülnek az adóra, miközben a vevő felé haladnak. A visszatérési veszteség általában azoknál a kábeleknél fordul elő, amelyeknek a silány krimpelés miatt kisebb a végződései. A rossz jelátvitel mellett, ha a kábelben a visszatérési veszteség mértéke túl nagy, ez azt okozhatja, hogy a kábel hibás minősítést kap a tesztelés során. A megtérülési veszteség tesztjeit decibelben mérik. A Cat 5e kábelcsatorna visszatérési veszteségének egyenlete: RL = 10 log10 (Pout/Pin) A frekvencia (MHz-ben) 1< f <20 megegyezik az 5e kategóriával (dB) 17. 20

Packet Loss/Crosstalk
Ha interferenciát és nem kívánt jelet kap a kábelen belül, akkor az úgynevezett áthallás lép fel. Ezek a betegségek kéz a kézben járnak az úgynevezett csomagvesztéssel, amely megcsonkíthatja az adatokat és megbonthatja a jelerősséget. Ez a két probléma tönkreteheti a hálózatot, de szerencsére tesztelhető egy olyan hálózati tesztelővel, amelyre telepített tesztkezelő szoftver van.

Folytonosság- és áramtesztelők
Ha ellenőriznie kell a feszültséget, az áramerősséget vagy a folytonosságot, ezt elektromos teszterrel megteheti. Ez a típusú teszter lehetővé teszi a kábelek feszültség, áram vagy ohm használatával történő tesztelését, miközben ellenőrzi a kábelen belüli rövidzárlatokat. A tesztelők automatikusan, digitálisan mérhetik az AC/DC voltt és az áramerősséget, gyakran néhány másodpercen belül.

Hanggenerátor tesztelők
A hanggenerátorok általában erősítőszondával vannak ellátva, és hang segítségével tesztelhetik a kábel folytonosságát úgy, hogy hangot küldenek le egy vezetékcsoportra, miközben az erősítő fogadja ezt a hangot, és a hibás vezetékeket csavart érpáron belül különíti el. A hanggenerátorok ellenőrizhetik az aktív portokat, ellenőrizhetik a problémákat a kábelek túlsó végén, és még a nem használt portokat is átcsoportosíthatják.

Tapasz
Elegáns
szerver
Patch-kábelek
Kapcsolatfelvétel