EN

Industry News

Főoldal>Hírek>Industry News

(EU) 2019/2015 - az energiahatékonysági címkékre vonatkozó új rendeletek

Idő: 2021-01-21 Találatok: 52

Az Európai Bizottság 2019. március 2015-én fogalmazta meg a fényforrások energiahatékonysági címkéire vonatkozó új szabályozás (EU) 11/2019 hivatalos változatát, amely hivatalosan 5. december 2019-én jelenik meg. Szeptember 1-jén lép hatályba, 2021-ig, és eltörli az eredeti (EU) 874/2012 rendeletet, végrehajtva az (EU) 2017/1369 energiahatékonysági címkézési irányelvet. Ez a rendelet meghatározza a fényforrás energiahatékonysági szintjét, a címkehasználatot, a termékadatbázist és az információs követelményeket.

Energiahatékonysági besorolás (számítási képlet)

Az energiahatékonysági címkéhez először meg kell határozni az energiahatékonysági besorolást. Ez megegyezik a régi szabályozással. Az energiahatékonysági szint számítása azonban az EEI-indexről a ƞTM (lm / W), amely intuitívabb. A régi szabályozás 1194-ben az energiahatékonysági indexet használta az energiahatékonysági besorolás meghatározásához. Az új rendelet átveszi a teljes primerenergia-hatékonyság fogalmát, az alábbi képletre hivatkozva:

ƞTM = (Φhasználat / Pon) X FTM egység:(lm/W)

köztük:

ƞTM:Teljes fő villamosenergia-hatékonyság (lm / W), egyenértékű a fényhatékonysággal, különbség: használja az effektív fényáramot az alkalmazandó együttható kiszámításához és növeléséhez.

Φhasznál:Hatékony fényáram(lm)

Pon: Hatékony fényáram(W)

FTM: Alkalmazható együttható

 

Energia címke

Az EU nagymértékben javította a világítástechnikai termékek hatékonysági követelményeit. Az előző termék elérte a 85lm/W-t ƞTM 110lm / W, alapvetően beírható A, A +, de most már csak az F szintet éri el.

1. szeptember 2021-jétől a 874/2012/EU rendelet hatályos szabályai hatályukat vesztik, és a fényforrások energiacímkézéséről szóló (EU) 2019/2015 rendelet értelmében a fényforrásokra vonatkozó új energiacímkézési követelmények lépnek hatályba. Az A-tól (leghatékonyabb) és G-ig (legkevésbé hatékony) skála segítségével az új címkék az energiafogyasztásról adnak tájékoztatást, kWh-ban kifejezve 1000 óránként, és QR-kóddal rendelkeznek, amely egy online adatbázisban található további információkra hivatkozik.

A lámpatestek címkékkel vannak ellátva, amelyek megmutatják, milyen lámpák alkalmasak a lámpatestben való használatra. 25. december 2019-től már nem lesz szükség a lámpatestek címkézésére.