EN

Industry News

Főoldal>Hírek>Industry News

Chips szűkössége

Idő: 2021-05-18 Találatok: 64

图片 2

A félvezető chipek globális hiánya, minden elektronikai eszköz középpontjában lévő apró eszközök, hullámzó hatást gyakorol a szélesebb szórakoztatóelektronikai iparra, és elemzők szerint a szorítás 2021 -ig és 2022 -ig is tarthat, figyelembe véve a sok tényezőt.

 

Március 19 -én tűz ütött ki a Renesas Electronics Corp tulajdonában lévő gyárban, Hitachinakában, az Ibaraki prefektúrában, Tokiótól északra, és megrongált 23 forgácsgyártásban használt gépet. A sajnálatos eset tovább súlyosbította a chiphiányt, mivel a tokiói székhelyű vállalat az autókban használt mikrokontroller-chipek globális piaci részesedésének közel egyharmadát irányítja, és a világ második legnagyobb autóipari chipgyártója a holland székhelyű NXP Semiconductors NV után.

 图片 4

Mivel az ipar még nem emésztette meg ezt a csapást, újabb válság alakult ki. Ezúttal Tajvanon, ahol a tározók kifogynak, mivel a sziget 56 év legrosszabb aszályát éli. A vízhiány várhatóan tovább súlyosbítja az amúgy is akut globális félvezetőhiányt, tekintettel arra, hogy Tajvanon találhatók a világ legnagyobb és legfejlettebb high-tech öntödei, amelyek rendkívül vízigényesek.

 图片 5

Hétfőn 10th 2021 májusában Malajzia új országos lezárást vezetett be, mivel az ország a koronavírus -esetek számának növekedésével küzd, ami rontotta a meglévő ellátási lánc zavarait, mivel Malajzia fontos szerepet játszik a világ félvezetőgyártó iparában. A Malaysia Semiconductor Industry Association (MSIA) elnöke, Datuk Seri Wong Siew Hai szerint a globális chiphiány nem oldódik meg egyik napról a másikra, a kapacitásbővítésre irányuló agresszív globális beruházások ellenére.

图片 3

A globális félvezetőhiány 2021 -ig továbbra is fennáll, és várhatóan 2022 második negyedévére helyreáll a normális szintre, írja a Gartner, Inc.. „A félvezetőhiány súlyosan megzavarja az ellátási láncot, és számos elektronikus berendezés gyártását korlátozza 2021 -ben