EN

Industry News

Főoldal>Hírek>Industry News

A konténerek szállítása új szó lesz, mivel a koronavírus miatt az ipar nehezen tud megfelelni a keresletnek

Idő: 2021-01-21 Találatok: 19

· Tavaly 208 százalékkal és 110 százalékkal magasabbak voltak a Kínából az Egyesült Államok nyugati és keleti partjaihoz vezető forgalmas útvonalak árai

· Kína tavaly 2.6 millió 20 lábas konténert szállított le, amelyek több mint 70 százalékát önmagában állították elő2020 -ban a kereslet kielégítése érdekében

 1611211015631129.png

Sidney Leng

Forrás: South China Morning Post

Megjelent: 6. január 51, 11:2021

1611211016862206.png 

Tavaly nyár óta a konténerszállítási díjak főként a tartós kereslet, különösen az otthoni termékek iránti kereslet, valamint a konténerek és egyéb eszközök növekvő hiánya miatt emelkednek. Fotó: Xinhua

 

Egészen a közelmúltig nem volt olyan gyakori a konténer szó használata a hajózási iparban, mivel az aggodalmak inkább a hajók és a kapacitás összképére összpontosítottak.

 

A koronavírus és annak hatása a globális ellátási láncokra azonban megváltoztatta ezt, és a növekvő kereslet és a rekord fuvardíjak közepette ez a tendencia, hogy az iparági bennfentesek várhatóan az új év második felére is kiterjednek.

 

Tavaly nyár óta a konténerszállítási díjak főként a tartós kereslet miatt emelkednek, különösen a koronavírus elleni küzdelemre, valamint az otthoni munkavégzéshez kapcsolódó termékekre, valamint a konténerek és egyéb eszközök növekvő hiányára.

 

Tavaly év végén a Kína és az Egyesült Államok nyugati és keleti partjai közötti legforgalmasabb útvonalak árai 208 százalékkal és 110 százalékkal voltak magasabbak, mint 2019-ben, 40 lábas konténerenként az ipar és a fuvarozási piac információszolgáltatója.

 

1611211015215528.png 

 

Az Ázsiából Európába tartó konténerszállítás költsége is váratlanul megugrott a múlt év végén, a Kínából Észak -Európába irányuló árak csak decemberben több mint 60 százalékkal emelkedtek. Az év végi ráta még magasabb is volt, mint az USA keleti partvidékénél, ami hagyományosan 50 százalékkal drágább.

 

„Sok -sok éven keresztül mindenki a hajókról és a kapacitásról beszélt, de soha senki nem említette volna a konténer szót. Most a konténer szó áll az élen ”-mondta Edward Aldridge, az Agility logisztikai vállalat globális óceáni áruszállításának alelnöke.

 

„Az óceáni fuvarozó szemszögéből nézve, minél gyorsabban tudom visszaforgatni a konténert oda, ahol szükséges, minél jobb sebességet érhetek el, annál jobb hozamot kapok az eszközömből.

 

„Ha több [konténer] van, az nem megoldás, a válasz a tartályok sebessége. Ez azt jelenti, hogy a Kínából származó berakott konténernek olyan hajón kell lennie, amely elég gyorsan megfordul, megfordul és a leghatékonyabb módon visszajut oda, ahol szükséges. ”

1611211015960005.png 

 

Jelenleg a konténerek forgalmazásának súlyos egyensúlyhiánya van a különböző piacok között. Ázsiában az exportőrök azon fáradoznak, hogy megtalálják -e az áruk betöltésére rendelkezésre álló konténereket, míg az Egyesült Államokban, Nagy -Britanniában és Ausztráliában a kikötők a munkaerő és az infrastruktúra hiányával küszködnek a beáramló áruk kezelésére, ami késlelteti az üres konténerek visszaküldését.

 

Néhány Európa és Ázsia között közlekedő óceáni fuvarozási szolgáltatáson a Közel -Kelet kikötői látogatásait korlátozták, mert az üres konténerek Ázsiába történő visszaszállítása olyan nagy keresletnek örvend.

 

A világ legnagyobb konténergyártó országaként Kína tavaly 2.6 millió 20 lábas konténert szállított le, a kínai hajótulajdonosok szövetsége szerint több mint 70 százalékát 2020 második felében állították elő.

 

Ez a termelési szint megközelítette Kínában a kapacitás felső határát, és a gyártóknak nem áll szándékukban növelni azt a koronavírus okozta kereslet rövid távú jellege miatt.

 

A fuvarozók szinte minden erőforrást felhasználtak a probléma megoldásához, vagy több hajót rendeltek, vagy gyorsabban vitorláztak, vagy korlátozták azt az időt, amelyet az importőrök tarthatnak a konténereken.

 

Az Agilityhez hasonló szállítmányozók most arra kérik az exportőröket, hogy tegyenek példátlan lépést a hajóterület és a konténerek lefoglalására akár két hónappal korábban.

 

„Minden két elhelyezett foglalás után csak egy valósul meg. Ez azt jelenti, hogy a feladó több foglalást is lebonyolított, hogy fedezze az ellátási lánc lehetséges változásait és zavarait ” - tette hozzá Aldridge.

 

Nehéz megjósolni, hogy mikor térnek vissza a tengeri fuvardíjak normális szintjére, bár ez részben összefügg azzal, hogy a koronavírus elleni védőoltások milyen gyorsan befolyásolhatják a fogyasztók kiadásait, és áthelyezhetik a hangsúlyt az otthonhoz kapcsolódó áruk vásárlásáról az éttermekre, szállodákra és egyéb szolgáltatási tevékenységekre fordított kiadásokra.

1611211015982944.png 

„A konténerszállítási ellátási lánc nagyszámú elemből áll, és jelenleg szinte minden érintett komponens zűrzavarban van. A piac normális kiszámíthatósági és teljesítményszint elérése ismeretlen ideig tart ” - mondta Lars Jensen, a SeaIntelligence Consulting vezérigazgatója.

 

"A fogyasztói magatartás - és ezáltal a konténerpiacokra gyakorolt ​​hatás - nagyságrendje és sebessége 2021 -ben rendkívül megváltozni fog, rendkívül nehéz megjósolni, tekintettel arra, hogy ennek minden modellezése szó szerint szűz terület."

 

A február közepén kezdődő Holdújév előtti hetekben azonban tovább nőtt a kereslet, és ezalatt jellemzően egy vagy több hétre leállítják a termelést.

 

Aldridge az Agility -től hozzátette, hogy a kereslet továbbra is erős maradt az év első felében, így a szállítási költségek 2021 második felében csökkenhetnek.

 

Az elmúlt öt évben átlagosan 11.7 százalékkal nőtt a Kínából érkező kimenő konténerek aránya a Holdújév előtti hat hétben, majd az ünnep utáni hat hétben 11.8 százalékkal csökkent, a Shanghai Shipping Exchange alapján a Panjiva, az S&P Global globális kereskedelmi platformja által elemzett adatok.

 

„Ha tovább tekintünk, a Covid-19 elleni védőoltások elterjedése és az ezzel járó, a szolgáltatásokra, nem pedig az árukra fordított fogyasztói kiadások megtérülése, és ennek következtében a fogyasztási cikkek szállításának tartós csökkenése tovább tarthat”-mondta Panjiva.