EN

Industry News

Főoldal>Hírek>Industry News

UL 8801 fotovoltaikus meghajtású lámpatest rendszerekhez

Idő: 2021-08-09 Találatok: 33

Legszívesebben gratulálunk a Dongguan Thailight Semiconductor Lighting Co., Ltd.-nek az UL 8801 tanúsítvány elnyeréséhez, amely a világ első UL tanúsítványa a fotovoltaikus hajtású lámparendszerekhez 4. augusztus 2021-én.

1

Az UL 8801 a világ első szabványa, amely az energiagyűjtő fotovoltaikus (PV) modulokat, az energia tárolására szolgáló akkumulátorokat és a közeli utak, parkok, parkolóhelyek és utak megvilágítására szolgáló LED-es lámpatesteket tartalmazó világítási rendszerek értékelését vezérli. Ez a konvergáló technológiák esete, ahol a korábban újdonságnak számító elemek (elsősorban a dekoratív pályalámpákra korlátozva) ma már életképes és praktikus világítási rendszereket biztosítanak, amelyek sokféle alkalmazásra alkalmasak.

A meglévő elektromos közműcsatlakozástól távoli helyeken ezek a rendszerek lehetőséget adnak olyan területek megvilágítására, amelyek nagyon alacsony infrastrukturális vagy karbantartási költséggel járnak. Ahol pedig rendelkezésre áll a közüzemi csatlakozás, ott csak szükség szerint tudják bekapcsolni a napenergiát, ha a napközbeni könnyű betakarítás vagy az akkumulátor tárolókapacitása korlátozott. A PV-modulok és a LED-technológia megbízhatósága és hosszú élettartama – mindkettő elérte a hasznos érettségi fokot – arra utal, hogy egy jól megtervezett rendszerhez valószínűleg csak időszakos akkumulátorcserére lesz szükség.

Az ilyen méretű és teljesítményű fotovoltaikus lámparendszerek biztonsági kockázatok felmérését indokolják mind a tervezési szakaszban, mind a gyártás során. Mivel a kulcsfontosságú rendszerelemekkel szemben támasztott alapvető követelmények jól megalapozottak, az UL 8801 arra összpontosít, hogy ezeket az összetevőket olyan módon hozza össze, hogy biztosítsa, hogy a köztük lévő energiaáramlás igazodjon az egyéni ismert képességeikhez, a rendszerszintű kumulatív kockázatokhoz (pl. mint hőtermelés) megfelelően értékelik, és az egyes alkatrészek meghibásodási módjait megfelelően kezelik a rendszervezérlő funkciók.

Ezenkívül az UL 8801 tartalmaz egy opcionális teljesítménymellékletet, amely minimális referenciaértékeket határoz meg a fénykibocsátás egy bizonyos időszakon keresztüli fenntartásához, és igazolja a gyártók ilyen teljesítményre vonatkozó állításait. Ez a teljesítménymelléklet főként a napelemes lámpatestrendszerekre irányul, amelyeket utcai, parki és parkoló alkalmazásokhoz használnak, ahol biztonsági vagy védelmi okokból bizonyos minimális megvilágítási szintek szükségesek.

E rendszerek tanúsításának egyik fő kihívása a vizsgálati program méretezése a veszély szintjéhez. Mivel az akkumulátoroknak napközben több órát kell tölteni, nincs szükségük nagy áramerősségre. Így a megfelelő méretű fotovoltaikus modulok általában kisebbek, mint a szabványos 65 x 39 hüvelykes (2 x 1.2 méteres) PV panelek, amelyeket a tetőn történő telepítésekhez vagy az általános felhasználású villamosenergia-termelésre szánt napelem-rendszerekhez használnak. Jelenleg kevés ilyen kisebb panel rendelkezik az IEC/UL 61730 szabványnak, a PV modulok biztonsági minősítésének szabványával. Az UL egy egyszerűsített vizsgálati programot fejleszt az UL 8801 alkalmazásokhoz, fenntartva az UL 61730 alapelveit, miközben arányosan csökkenti az idő- és költségterheket, hogy megfeleljen e rendszerek igényeinek.